Warning: Undefined array key "lang" in /volume1/homes/Dušánek/www/rybnik-busak.cz/functions.php on line 12 Warning: Undefined array key "cookie_passwd" in /volume1/homes/Dušánek/www/rybnik-busak.cz/index.php on line 4 Warning: Undefined variable $REMOTE_ADDR in /volume1/homes/Dušánek/www/rybnik-busak.cz/functions.php on line 96 Rybník Bušák
Mapa stránek
Hlavní strana Rybářský řád Ceník Kontakt Otevírací doba Fotogalerie Aktuality a informace pro rok 2024.
www » Rybářský řád »

Rybářský řád

1. Platnost povolenky je celodenní a je omezena provozní dobou nebo úlovkem a ponecháním čtyř ks pstruha.  Pokud chce poté rybář v lovu pstruhů pokračovat, musí si zakoupit u prodejního stánku další povolenku. Po ukončení lovu pstruhů je dále jednodenní povolenka platná pro chytání ostatního druhu ryb. 

2. Obecné zásady chování při rybolovu

Při lovu musí být rybář přítomen u prutu. Každý rybář je povinen udržovat u rybníku pořádek, veškeré odpadky musí po skončení odnést nebo uložit na místo k tomu určené. Každý je povinen chovat se tak, aby svým chováním neobtěžoval ostatní a choval se ohleduplně a šetrně k přírodě.

 
3. Rybářské náčiní, způsoby lovu, nástrahy

Lovit lze na jeden prut, na háčky bez protihrotu. Rybáři jsou povinni kontrolním orgánům (správce rybníka a pověřená obsluha) prokázat dodržování rybářského řádu, v případě potřeby poskytnout podporu a pomoc. je zakázáno lovit na přívlač.

 
4. Zákaz

Nesmí se používat sak na ryby a háček s protihrotem. V celém areálu je zakázáno mimo hospodářskou budovu kuchání ryb. Je zakázáno jakékoliv zaměnění či zneužití povolenky, chytání na jiných místech než na místech určených k lovu, zaměňovat již ponechané ryby, poškozovat okolní přírodu, stromy a keře.

 
5. Způsob nakládání s ulovenými rybami

Sportovní rybaření se myslí zejména metodu chyť a pusť (kapr, amur, lín, tolstolobik), tyto druhy ryb není možno si  je ponechat. Ulovený pstruh musí být neprodleně usmrcen a uložen do plastového vědra, po ukončení lovu bude úlovek zvážen a bude účtována cena dle ceníku.

 
6. Kontrola a dozor

Kontrolní činnost provádí správce rybníku, případně jiné pověřené osoby ve spolupráci s Policií ČR. Lovící je povinnen umožnit kontrolurybářského nářadí, úlovku a vozidel. Při zjištění přestupku proti tomuto rybářskému řádu či obecně platným předpisům, jsou kontrolní orgány oprávněny odebrat povolenku, rybářské načiní, úlovky a popř. uložit sankci dle platných předpisů. V případě nepřístojného přístupu vůči kontrolním orgánům, budou neprodleně povolány orgány Policie ČR, které zjednají nápravu dle zákona č.200/1990 Sb. § 35. odst. 1 písm. F a dle korespondující skutkové podstaty trestného činu pytláctví podle § 178 trestního zákona!

Copyright 2015 © Rybník Bušák | Created by b23 | Hosted by b23.cz | Valid XHTML 1.0 Transitional | Valid CSS 2.1